Kerstconcert St. Josephkerk Zandberg

MUSSELKANAAL - Afgelopen zondag heeft in een volle St. Josephkerk te Zandberg bij Musselkanaal het VKSO orkest een zeer gevarieerd kerstconcert gegeven met ruim 70 koorleden uit zes koren. Naast de leden van het eigen VKSO concertkoor bestond het koor uit leden van Lumen Novum, Chaverim, Sometimes, Cantus Iuventis en het Antoniuskoor o.l.v. Klaas Withaar.

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar completeerde deze hartverwarmende kerstconcert.

Voorzitter Ab Meijerman heette de ca. 450 aanwezigen welkom. Een voorzitter die bijzonder trots is op dit bijzonder orkest. Het is überhaupt heel bijzonder dat de Veenkoloniën een groot symfonisch orkest heeft waarvan het niveau behoorlijk hoog is. En het zoveel teweeg kan brengen. De 75 orkestleden, waarvan 60% beroeps, musiceren allemaal kosteloos. Ten opzichte van grote professionele orkesten wordt er voor een uitvoering een enkele keer gerepeteerd, maar komt het orkest wel ontzettend goed over.

Het orkest is niet alleen in de Veenkoloniën graag gezien, maar ook daarbuiten. In Haren/Ems (D) vindt op 13 januari een Nieuwjaarsconcert plaats vol traditie.

Tijdens het kerstconcert werden traditionele Christmas Carols ten luister gebracht, ontroerende aria’s en de prachtige klassieke werken van ongeëvenaarde componisten van o.a.Tsjaikovski, Händel en Brahms. Maar tevens filmmuziek, dat uniek is te noemen.

De vrijwilligers van de St. Josephkerk hadden voor de bezoekers warme drank en glühwein met wat lekkers. Voor de musici was er na het concert een nazit met belegde broodjes, gehaktballen en een drankje. Ze hebben voor een lekkere volle bak gespeeld. Met deze mooie afsluiter wordt het nieuwe jaar weer tegemoet gezien.