Provincie subsidieert veertig toeristische themaroutes

REGIO - De provincie Groningen heeft ruim 500.000 euro subsidie toegekend voor het ontwikkelen van 27 fietsroutes, 8 wandelroutes en 5 vaarroutes door de hele provincie. In elke route staat een typisch Gronings cultureel of landschappelijk thema centraal. Een mooie manier om onze culturele en landschappelijke pareltjes te beleven.

De themaroutes zijn bedoeld voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten. Bij elke route staat een typisch Gronings thema centraal en zijn Groninger ondernemers betrokken. Deze routes maken het voor toeristen en recreanten gemakkelijker en aantrekkelijker om de culturele en landschappelijke rijkdom van Groningen te beleven.

De volgende projecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie: Interactieve toeristische themaroutes Waddenland, Tichelpad, Trekvaartroute Boterdiep, De Ploeg e-bike routes, Waddenfoodroutes, Tasmanroutes en Welkom op de wierde.

Gedeputeerde Patrick Brouns van toerisme: "Veertig nieuwe routes - elk met een eigen insteek - die bezoekers uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan langs de mooiste plekjes van onze provincie. Hier willen wij graag aan bijdragen. Dat doen we niet alleen. Bij elkaar opgeteld zijn bijna 150 toeristische ondernemers betrokken bij de ontwikkeling van deze routes. We verwachten dat nog meer ondernemers gaan deelnemen. Bijvoorbeeld door arrangementen en producten te gaan ontwikkelen die aansluiten bij de routes. Zo worden de toeristische themaroutes prachtige belevenissen."

Het merendeel van de toeristische themaroutes wordt eind 2020 opgeleverd, maar de eerste routes zijn al aan het begin van de zomer van 2019 te gebruiken. De subsidieregeling 'Toeristische themaroutes provincie Groningen' is inmiddels gesloten.