Vlex Veendam Verjongt: Hoe zou jij Veendam bruisender willen maken?

VEENDAM - De campagne ‘Vlex Veendam Verjongt wordt vandaag, 19 december, gelanceerd. Jongeren hebben in samenwerking met de gemeente Veendam, leraren en jongerenwerk deze actie op poten gezet. Waarom? Ze willen meer betrokkenheid bij jongeren creëren op gebied van politiek en de directe leefomgeving.

Met een oude brandweerwagen gaan de initiatiefnemers door Veendam op pad om Vlex onder de aandacht te brengen bij scholen. De campagne werkt toe naar een jeugddebat op vrijdag 8 maart 2019 in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Voor de lancering van Vlex zijn er verschillende brainstormsessies gehouden en werden er verschillende werkgroepen samengesteld voor de organisatie van dit project. Via sociale media wordt contact gelegd met zo veel mogelijk jongeren om er voor te zorgen dat zij hun ideeën indienen.

Jongeren in de gemeente Veendam tussen 12 en 20 jaar kunnen een idee indienen. „Heb je een te gek idee om Veendam voor jeugd bruisender te maken? Stuur je idee in een filmpje of tekst naar Vlex@veendam.nl. Inschrijven kan tot 1 februari 2019”, aldus de organisatie.

Het college van burgermeester en wethouders maakt uit alle ideeën een selectie. De indieners van de geselecteerde ideeën worden uitgenodigd, om met hulp van de raadsleden, de ideeën te onderbouwen en te beargumenteren. Het publiek kiest tijdens het debat op 8 maart het winnende idee.