57e editie IICH Groningen van start

ZUIDBROEK - Dinsdag 18 december is de 57e editie van het IICH Groningen, het meest veelzijdige paardensportevenement van het Noorden, van start gegaan. Eén dag eerder vanwege de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring en de ‘Youngster Christmas Auction’.

AES Hengsten- en opwaardeerkeuring

Om 11.00 uur waren ze begonnen met de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring. De hengsten werden aan de hand gepresenteerd. De hengsten die enkel voor een opwaardeerkeuring zijn gekomen, zijn onder het zadel getoond en hebben een parcours afgelegd. De sfeer zat er direct al goed in en het was prachtig om te zien hoe deze jonge hengsten springen en bewegen. De kampioen van het springen werd Chef of Flanders Field (Cicero X Indoctro) van stal Renken uit Klijndijk. Kampioen Dressuur werd de hengst Frederic (Fürstenball x Stedinger) van stal Brouwer.

Youngster Christmas Auction

Om 19.00 was het tijd voor de allereerste Youngster Christmas Auction! Hierbij werden diverse spring- en dressuurhengsten gepresenteerd en vervolgens geveild. Het hoogtepunt van de avond was de veiling van de ruin ‘Jodari’ van 4 jaar oud, afstammeling van Cartano x Dione, die voor €62.000 onder de hamer ging. De hengsten werden geveild voor een gemiddelde prijs van €19400 en de totale omzet van de veiling kwam uit op een bedrag van €485.000

Hoog bezoek aan Youngster Christmas Auction

Adelinde Cornelissen bracht samen met haar hengst Henkie een bezoek aan de Youngster Christmas Auction. Adelinde gaf hierbij een clinic over de basis van de dressuur. We hebben enorm genoten van de clinic en van de Gelderse hengst Henkie! Ook de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson bracht een bezoek aan Zuidbroek, samen met de KWPN-goedgekeurde hengst Emir R. Rolf-Göran gaf samen met de goedgekeurde (welke momenteel op 1.50 niveau wordt uitgebracht).

Het was een gezellige en drukbezochte avond, waarvan we absoluut kunnen zeggen dat het een groot succes was! Vandaag gaan ze echt van start met 'Paarden springen klasse B'. De dag begint om 09.30 uur.