Natuurwandeling langs beekjes, bos, heide en duingebied van Beekdallandschap Drentse Aa

REGIO - Het Beekdallandschap Drentse Aa in Noord Drenthe behoort tot de mooiste natuurgebieden van ons land. Door het natuurgebied stromen talloze beekjes vanaf midden Drenthe kronkelend noordwaarts door een schitterend afwisselend landschap, om uiteindelijke van oudsher uit te komen in zee. Zondag 23 december neemt een gids je mee op pad tussen Oudemolen en Gasteren.

Het gebied is het meest gaaf gebleven laagland bekenstelsel van NW Europa en heeft grotendeels de status van Nationaal Park. Onder leiding van een natuur & landschapsgids kan worden deelgenomen aan een ca. 2 uur durende natuurwandeling, geschikt voor jong en oud, door het meest gevarieerde deel van het beekdallandschap tussen Oudemolen en Gasteren.

De wandeling gaat langs kronkelende beekjes en door bos, heide en duinlandschap. Onderweg vertelt de gids in het kort over de kenmerken van het natuurgebied, zoals het geologische ontstaan vanuit de ijstijden en de flora en fauna; het accent ligt nadrukkelijk op ontspannen wandelen met oog voor de natuur om ons heen.

Opgave/info kan via tel. 0627451052. De wandeling begint op zondagmiddag 23 december om 14:00 uur bij Herberg De Fazant Hoofdweg 118 in Oudemolen.