Petra Groen uit Nieuwe Pekela is in de race voor titel TaalHeld

NIEUWE PEKELA - Petra Groen uit Nieuwe Pekela is genomineerd voor de titel TaalHeld 2018. Namens de provincie Groningen maakt Petra kans op deze titel.

TaalHelden zijn mensen die op latere leeftijd alsnog leren lezen, schrijven en rekenen. Petra besloot op latere leeftijd de Nederlandse taal verder te leren. Ze schreef zelf een sollicitatiebrief en via een uitzendbureau kreeg ze een baan als productiemedewerker. Petra kan nu weer haar eigen administratie bijhouden. Als alleenstaande moeder stimuleert Petra niet alleen haar twee kinderen met huiswerk, maar is ze ook nog TaalAmbassadeur voor de Stichting Lezen & Schrijven.

De stembus voor de TaalHeld 2018 is geopend. Heel Nederland kan een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete TaalHeld van 2018. Op 24 januari reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijzen uit. De verkiezing is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven.

Uit iedere provincie dingt één TaalHeld mee naar de titel. Stemmen kan via www.taalheldenprijs.nl, tot en met 22 januari.

Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven, licht toe: „Wat deze TaalHelden gemeen hebben is een enorm doorzettingsvermogen. Als volwassenen namen zij de stap om op taalles te gaan en zo hun laaggeletterdheid te overwinnen. Zij durfden te dromen. Van een (andere) baan, op eigen benen staan, of van een grotere wereld voor zichzelf en hun kinderen”. Stichting Lezen & Schrijven organiseert de verkiezing dit jaar voor de vijfde keer.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.