Ommelanderwijk-Zuidwending door naar finale Klimaatstraatfeest

Veendam - De deelnemers van team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending uit Veendam zijn door naar de finale van het tiende HIER Klimaatstraatfeest.

Vanaf nu strijden alleen nog de beste vijfentwintig teams om de hoofdprijs van de energiebesparingswedstrijd; een energiebudget van maar liefst €5.000.

Sanne Dietz, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: ,,De finale van de tiende editie van het Klimaatstraatfeest is aangebroken! De teams die door zijn hebben al veel energiebesparende acties georganiseerd, zoals een ontdooi-je-vriezer-estafette, het inzetten van de gloeilampenpolitie en het houden van een ‘tochtspeurtocht’. Maar we weten uit ervaring dat er nog van alles kan gebeuren in deze laatste fase van de wedstrijd. Om de spanning een beetje extra op te bouwen, zetten we het scorebord binnenkort offline.”

De tien allerbeste teams van het Klimaatstraatfeest winnen een geldbedrag, aflopend van €5000 naar €500 dat zij samen mogen besteden aan energiebesparende maatregelen of een klimaatvriendelijk (straat)feestje. Op zaterdag 14 april 2018 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.