A Doggoners Blues Out in café ’t Keerpunt Spijkerboor

SPIJKERBOOR - Op zondag 11 maart is de grote zaal van café ’t Keerpunt vanaf 16 uur het toneel voor een middag spetterende blues, met naast uiteraard gitaren, bas en drums ook blazers en hammondorgel.

Een tienmansformatie onder leiding van Jon Meyerjon speelt doggone blues. De entree is € 10,-.

Jon Meyerjon heeft enige tijd geleden tien “dekselse kerels” (Doggoners) uitgenodigd om zich met hem muzikaal uit te leven in een “Blues Out” in de Bassman Studio in Eelde. De term Blues Out staat voor het intuïtief en live inspelen van de nummers. Hiervoor heeft Jon de nummers geschreven en gearrangeerd en via internet beschikbaar gesteld. Het resultaat is een bluesy album met wisselende instrumentele bezetting en aanstekelijke grooves en levendigheid.

Jon (Johan Meijer) is al 50 jaar actief met muziek bezig. De in Groningen geboren zanger-gitarist woont in het Drentse Vries. Onder de naam Jon Meyerjon heeft hij eerder twee albums uitgebracht (Doggone It! en Blues, Rhythm ’n Love). Hij is zanger-gitarist van de oorspronkelijk in Assen ontstane Greyhound Blues Band. Deze band heeft in de loop der jaren zijn eigen Doggone Blues stijl ontwikkeld, mede door het begeleiden van meer dan honderd authentieke bluesmuzikanten.