Op Tuinsafari: op zoek naar de grote en kleine vijf in uw eigen achtertuin

VEENDAM - Kees Boele van Natuurpresentaties.nl geeft op maandag 19 maart een lezing in de grote zaal van het A.G. Wildervanckhuis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Natuurpresentaties werd in 2011 opgericht door Kees Boele. Allround bioloog en voorheen leraar biologie, hoofd educatieve dienst / projectmanager Hortus Haren, directeur botanische tuin De Kruidhof, plaatsvervangend directeur Natuur en Milieufederatie Groningen en tot 2015 eigenaar van Hamba Kahle Natuurreizen. Sinds 1983 docent voor groene cursussen maar ook spreker, excursieleider en schrijver voor tientallen organisaties.

Op maandag 19 maart neemt hij de gasten mee op Tuinsafari en gaan ze op zoek naar de grote en de kleine vijf. “The Big Five”. Iedereen die wel eens een Afrikaanse reis gemaakt heeft kent deze uitdrukking. Je moet ze gezien hebben, lijkt het wel. Maar wie kent de grote of de kleine vijf uit onze eigen tuinen? Kleurrijk, bijzonder en steeds weer mooi om er oog in oog mee te staan. Kees Boele neemt de gasten mee op safari in de achtertuin. Een avondvullende ontdekkingstocht door het wilde groen in onze woonomgeving.