Huize Sint Franciscus zet bloemetjes buiten tijdens NL-doet

VEENDAM - Huize Sint Franciscus heeft vrijdag ook weer meegedaan mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL-doet!

Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, bewoners en een aantal personeelsleden hebben ze in de buitentuin van Huize Sint Franciscus gewerkt. Het thema ‘We zetten de bloemetjes buiten!’ kreeg een kleurrijke invulling.

Hilbrand Veendorp is al 28 jaar als vrijwilliger bij Huize Sint Franciscus betrokken. ,,Ik vind het hartstikke leuk werk. En heb ook ieder jaar met NL-doet meegedaan. We doen het allemaal voor de oudjes.”

De buitentuin is met de bloemetjes weer fleurig en gezellig gemaakt. Ook kreeg het buitenmeubilair een grote schoonmaakbeurt. Het weer was er perfect voor, een heel stuk aangenamer dan de voorgaande week. Bewoner Eppo Veltens had zich niet opgegeven als vrijwilliger. ,,Ik ben hier gewoon heengegaan”. Hij woont sinds een half jaar in het tehuis.

Rianne Schutrups hielp samen met haar schoonmoeder Detta Brons mee. Detta werkt bij Sint Franciscus in de zorg. De dames Gretha Kappen en Marriët Prins zijn al 12 jaar als vrijwilligsters bij Huize Sint Franciscus betrokken en Ans Weisbeek 14 jaar. Ze doen het met liefde voor de bewoners en het is ook heel gezellig onder elkaar. De dames wilden er voor het schoonmaken van het meubilair wel een hogedrukspuit bij. Marriët: ,,Ik bel m’n man even of hij ‘m wil brengen.”

Zo werd met vereende krachten de dag in Huize Sint Franciscus een groot succes.