Ontdek je talent

VEENDAM - e training is zo succesvol dat het alweer de negende keer is, vertelt talententrainer Tiny Meijer (54).

,,De deelnemers zijn altijd razend enthousiast en komen tot de ontdekking dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat er tot nu toe uit ze is gekomen.”

,,Ze worden zich bewust van hun talenten en hoe ze die kunnen inzetten.”

Veel deelnemers durven tijdens de training weer voor de eerste keer naar zichzelf kijken. ,,We gaan in een veilige omgeving met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen. Wie ben je? Wat heb je gedaan? Waar sta je nu? En wat zou je graag willen? Door middel van gesprekken, spelletjes en opdrachten komen er antwoorden op deze vragen.”

Sommige deelnemers hebben negatieve ervaringen en leren deze tijdens de training om te buigen naar iets positiefs. ,,We kunnen elkaar helpen door erover te praten en onze krachten te bundelen. Het geeft de deelnemers een goed gevoel en zelfvertrouwen.”

Tijdens de opdrachten nemen mensen rollen aan, legt Tiny uit. ,,Zo moeten ze bijvoorbeeld een product bedenken, deze op de markt brengen en er een filmpje van maken. Dan zie je dat Jantje het bedenkt, Pietje het vorm geeft, Meesje het leidt en Keesje ervoor zorgt dat iedereen gehoord wordt. Op zo’n moment zie je waar iemand zijn kracht en talent ligt. Het gaat spelenderwijs”

Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen redenen om deel te nemen. Alex Schepel (47) deed in 2014 mee aan de training. ,,Ik was mijn baan verloren en zat daardoor in een soort van rouwproces,” vertelt hij. ,,Ik wist niet goed wat ik wilde en wie ik was. De training hielp me om uit die cirkel te komen.” Alex werkte in de logistiek, maar maakte na de training een carrièreswitch. ,,Ik kwam tot de ontdekking dat ik het leuk vind om met mensen te werken en graag mijn kennis en ervaringen overbreng.” De oud-deelnemer werkt nu op het Noorderpoortcollege en geef les in ervaringsdeskundige generatiearmoede en sociale uitsluiting.

Ook worden mensen uitgedaagd over hun grenzen te gaan. ,,De vorige keer konden ze bijvoorbeeld vuurspuwen of springhanen eten,” lacht Tiny. Die sprinkhanen waren geen succes, de vleugeltjes bleven in je keel hangen. Het klinkt misschien gek, maar hierdoor halen de deelnemers het beste uit zichzelf. Na de cursus stappen ze weer met frisse moed de wereld in.”

De training wordt gegeven door Tiny Meijer en haar collega Elma Emmens. Wil je ook jouw talenten ontdekken? Of wil je eerst meer informatie? Geef je dan op bij Compaen via het e-mailadres htmes01@gmail.com of bel 06-21713739.