Lodewijk Asscher drinkt koffie met ouderen

VEENDAM - Zaterdag is PvdA voorman Lodewijk Asscher bij de bewoners in Huize Sint Franciscus op bezoek geweest.

De PvdA afdeling in Veendam heeft voor Huize Sint Franciscus gekozen. ,,Zorg en vergrijzing leeft onder de inwoners, en daar is aandacht voor nodig”, zegt PvdA kandidaat-raadslid Yvette de Raad. In de recreatiezaal heeft Asscher met bewoners en werknemers gesproken over hoe de zorg is ingericht.

De Raad: ,,We zijn tot de conclusie gekomen dat de zorg net iets anders moet dan dat het nu gaat. Heel veel dingen zijn wegbezuinigd. In de nacht is er maar een personeelslid in het tehuis aanwezig. Er is geld voor nodig en dat moet uit het rijk komen voor het inzetten van meer mensen in de zorg. Daar gaat Asscher zich hard voor maken. Hij vindt ook dat de wetten betreffende de wet langdurige zorg, de zorgverzekeringswet, en de WMO niet altijd met elkaar overeen komen.”

,,In Veendam willen wij ons hard maken dat geld voor de zorg bedoeld ook bij de zorg blijft. We hebben nu 40.000 euro overgehouden, dat opgegaan is in de anderhalf miljoen voor de pleinen en fonteinen. Dat moet anders. Dat geld kan bijvoorbeeld naar hele mooie projecten in de wijkverpleging die ook met het budget van het rijk moeten doen. Halverwege het jaar komen die projecten stil te staan omdat er geen geld meer is”.

De kandidaat-raadsleden hebben in een goed bezocht recreatiezaal koffie ingeschonken voor de bewoners. Lodewijk Asscher schoof daarbij aan.

Na afloop begaf Asscher zich naar het Veenlustplein voor het startschot van de verschillende campagneactiviteiten. Tijdens de campagne is hij met mensen op straat in gesprek geweest. Op 21 maart kiest Veendam de nieuwe gemeenteraad.