BC47 vervolgt voorjaarsprogramma

BORGERCOMPAGNIE - Cultuurwerkplaats BC47 en MMC vervolgen het voorjaarsprogramma met optreden van Theaterwerkplaats Produkt op de vrijdagavond en een optreden van de band VOLLEK op de zaterdagavond.

Theaterwerkplaats Product bestaat uit een groep jonge mensen in de leeftijd van 20-25 jaar, die (bijna) allemaal afkomstig zijn van Winkler Prins Praktijkschool. De Theaterwerkplaats is een initiatief van Riekje Huisman en Jaap Kuiper. In 2008 zijn zij van start gegaan met deze specifieke groep jongeren. De diverse voorstellingen door de jaren heen waren een daverend succes.

Het stuk LAP wat ze nu gaan spelen is een absurde tragikomedie, waarin een aantal scenes elkaar overlappend opeenvolgen. Alle gebeurtenissen die ook in het echte leven voor komen zien we terug in het stuk, relatieproblemen, roddel, zorg voor elkaar, opvoedingsproblematiek, onwetendheid, drankzucht… kortom in elke relatie is wel wat. Hun voorstelling is op vrijdagavond 23 maart.

Zaterdag 24 maart is het dynamisch optreden van de viermansformatie Vollek! De tot nu toe in het Gronings optredende en zingende band Vollek! brengt vanaf nu ook een Nederlandstalig repertoire op de planken. Doordat de band nauwe banden heeft met gevangenisdorp Veenhuizen heeft ze naar aanleiding van ondermeer het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, de musical Het Pauperparadijs en kandidatuur voor het dorp op de Werelderfgoedlijst een nieuw programma samengesteld van nummers geënt op de geschiedenis van de kolonie. Alle nummers hebben een relatie met Veenhuizen; of met de voormalige bewoners of met de prachtige omgeving.

De nieuwe speellijst kent eigen composities en nummers die hertaald zijn. De band werkt aan een cd met dit repertoire dat komend voorjaar zal verschijnen. Vollek! is met de eerder uitgekomen cd Blues veur joe nog veel gehoord op de regionale omroepen.