Kleding en schoenen voor Turkije

VEENDAM - Dankzij het benefiet van de dames van Turk Der in Veendam lopen de kinderen in Oost Turkije er weer wat warmer bij.

Vorige maand werd tijdens een feestavond voor dames bij Turk Der 2.650 euro opgehaald voor de kinderen in Oost Turkije, waarvan ouders geen middelen hebben om hun kinderen goed te kleden voor de winter.

In barre weersomstandigheden gaan ze slecht gekleed naar school. Esin Narman, Tulin Yilmaz, Ilknur Eraslan, Beyhan Sari hebben de actie voor deze kinderen opgezet. Ze hebben ondersteuning gehad van veel Turkse sponsoren en van Etos, Bakker, Albert Heijn Autorama en Reflexion. De dames hadden de actie zonder een vereniging of moskee op eigen initiatief opgestart en aan de feestavond gekoppeld.

Na het feest kwamen er nog wat giften binnen en liep het totaalbedrag op tot 2800 euro. Met dit geld hebben de dames 140 winterjassen voor jongens en meisjes en 140 paar winterschoenen kunnen aanschaffen. Ze zijn geleverd aan kinderen tussen 6 en 10 jaar aan de basisschool Melekbaba in Malatya.