Lezing over de waterhuishouding

VEENDAM - Oudbestuurslid van Waterschap Hunze en Aa’s Helmer van der Wal geeft zondag 25 maart een lezing over de waterhuishouding in de Veenkoloniën. Hij gaat vertellen hoe het staat met de waterstand en kwaliteit daarvan in de Veenkoloniën.

Helmer heeft een Weg- en waterbouwkundige opleiding gehad en is 42 jaar in de wegenbouw werkzaam geweest als projectleider. In zijn vrije tijd had en heeft hij verschillende bestuursfuncties.

Waterstaatsgeschiedenis heeft nog altijd zijn volle interesse. In de lezing zal het onder andere ook gaan over onderwerpen als de Ontstaansgeschiedenis van het gebied en de waterschappen in het bijzonder in de Veenkoloniën en Oost Groningen, Water, onze eerste levensbehoefte, gaan we hier wel goed mee om?

Maar ook: Hoe houden we onze voeten droog bij zeespiegelrijzing of wordt het Veendam aan zee over 100 jaar? De Waterbehoefte in droge perioden en wie betaalt wat? Wat doet het waterschap met uw geld? En: politiek in de waterschapsbesturen is dat wel nodig̢?

De lezing wordt gegeven bij Collectie Ter Borg aan de Ommelanderwijk 51b in Veendam. De lezing start om twee uur ‘s middags en de entree € 3, dit is inclusief een rondleiding door het museum.