Turners Clias gooien hoge ogen

VEENDAM - De dames en heren van Sv Clias hebben op zaterdag meegedaan aan turnwedstrijden. De heren turnden in Meppel op de meerkamp.

Wouter Parree eindigde als nummer 1 op het podium. Fabio Nahuis behaalde een vijfde plaats. Sven Sander behaalde een zevene plaats en heeft zich hierdoor voor de finale geplaatst. Een 9e plaats was weggelegd voor Mark Renkema.

De dames hebben in Uithuizen meegedaan aan de meerkampwedstrijd. Ondanks dat de dames in Uithuizen niet op het podium stonden, was het een goede wedstrijd. Alle zes turnsters hebben hun scores ten opzichte van de eerste wedstrijd verbeterd. Namens Sv Clias is er geturnd door Amy Boiten, Vera Boiten, Cindy Quinten, Noortje Kuiper, Marit Deekens en Rowey Boer.

Ook bij de dames ging het goed. Door hun goede optredens in de voorwedstrijden, heeft het duo Naya Nasser en Sarah Wilkens van Sv Clias zich eenvoudig geplaatst voor de districtsfinale acroturnen. Deze finale vond plaats op zaterdag in Musselkanaal. De beste acroteams uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel waren aanwezig, om te strijden voor deelname aan de halve finale voor het NK. Met een 2e plaats op de districtsfinale zijn Naya en Sarah zeker van deelname aan de halve finale voor het NK! Hun oefening is beloond met een puntentotaal van 23,300, slechts 00.133 achter het team wat als eerste is geëindigd. De halve finales voor het NK vinden plaats op 5 en 6 mei in Oss en Den Bosch.