Zwemmers De Brug Veendam naar Abu Dhabi

VEENDAM - Twee zwemmers van De Brug Veendam mogen mee doen aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi 2019. Dit zijn de World Games voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze zwemmers Bart Hol en Chris Kuiper, maken deel uit van het zwemteam dat mee gaat doen aan deze spelen, samen met 3 andere zwemmers uit Raalte. Verder gaan er nog 61 andere sporters mee uit Nederland, samen met 23 coaches en negen stafleden vormen ze Team NL.

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar op dit wereldpodium, waar vele levens zijn veranderd en de sporters boven zichzelf uit zijn gestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

De 66 sporters van Team NL zijn actief in dertien takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Maar deelname is niet gratis, de beide heren zijn dus druk op zoek naar sponsoren. Deze maand gaat de hele club stroopwafels verkopen en de opbrengst van Bart en Chris is voor Abu Dahbi, er zullen nog meer acties volgen, we houden u op de hoogte.

Denkt u van ik wil deze toppers wel sponsoren stuur dan een mail naar debrugveendam@gmail.com.