Staz (13) debuteert met succes in kickboksring

NIEUWEDIEP - De 13-jarige Staz Broekhoven uit Nieuwediep heeft laten zien dat hij naast het reguliere boksen ook met kickboksen prima uit de voeten kan.

Staz begon een klein half jaar geleden eigenlijk alleen met kickbokstrainingen om zijn voetenwerk bij het boksen te verbeteren.

Het ging hem goed af en hij besloot in samenspraak met zijn trainer, Donovan van Aerde van Kickboksacademy Assen, om het kickboksen ook eens in de ring te proberen.

Zaterdag was Brinn Schutte namens thuisvereniging Tabonon Zwolle de tegenstander in Staz’ eerste kickbokswedstrijd. Dit werd een zeer ruime overwinning voor Staz, die met mooie combinaties van lowkicks en stoten alle drie de rondes op zijn naam wist te schrijven.

In de laatste ronde wist hij er zelfs een zogenaamde spinning backfist (achterwaartse vuistslag) uit te gooien, tot bewondering van het ruim aanwezige publiek. Een mooi debuut in de kickboksring dus.

Overigens blijft Staz in hoofdzaak wel bij het gewone boksen, maar zolang het goed te combineren is zal hij ook af en toe een kickbokswedstrijd draaien.