Winst Klimaatstraatfeest in zicht

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING - Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending voert energiek actie om het landelijke klimaatstraatfeest te gaan winnen.

In de tussenstand staat het team nu op één! Tientallen huizen werden gescand met een warmtebeeldcamera. Afgelopen woensdag organiseerden zij Boomfeestdag in Ommelanderwijk. Wethouder André Hammenga hielp een aantal kinderen uit de buurt met het planten van zes iepen.

Dezelfde avond was er een energiemarkt in dorpshuis de Wending. Diverse bedrijven presenteerden hun waren, de wethouder vertelde wat het energieloket van de gemeente voor je kunt doen en het Buurkrachtteam presenteerde een tijdelijk aanbod voor 50% korting op een persoonlijk energieadvies aan huis.

Vrijdag kregen alle kinderen van OJBS de Ommewending een bakje met compost en een aantal pompoenzaadjes om zelf pompoenen te kunnen kweken voor Halloween. Komende zaterdag organiseert het team een inductieparty en doen ze mee met Earth Hour. De wedstrijd blijft spannend: vanaf 23 maart gaat de tussenstand op ‘zwart’.

Op zaterdag 14 april 2018 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.