Recital 'Noten kraken met Sarah' met violiste Sarah Kapustin

VEENDAM - - Sarah Kapustin, een wereldwijd gevierde violiste, neemt het publiek op zondagmiddag 8 april (15.00 uur) aan de hand mee door het idyllische landschap van muziek en demonstreert al vertellend wat er gebeurt met de melodie, het tempo, de harmonie en meer facetten om de klassieke muziek toegankelijker te maken. De recital ‘Noten kraken met Sarah’ vindt plaats in het Huis voor de Kunst in Veendam.

'Mijn ervaring is dat het fijner is om naar muziek te luisteren als je die ook begrijpt, daarom ga ik 'noten kraken' voor mijn publiek'.

„Muziek is een taal, en als de luisteraar die taal niet machtig is, zou het onredelijk zijn te verwachten dat hij complexe muziek op een dieper niveau begrijpt; iemand die slechts een basale kennis van de Engelse taal heeft, kan onmogelijk het werk van Shakespeare ten volle waarderen. Ik denk dat de luisterervaring van een passieve, niet geïnformeerde toehoorder beperkt blijft tot een relatief oppervlakkig luistergenot; dit publiek blijft vaak verstoken van de rijkdom aan finesses die zo kenmerkend is voor muzikale meesterwerken”.

Sarah zal dit vertelconcert omlijsten met boeiende verhalen en ontrafelt en ontvouwt al musicerend belangrijke muzikale begrippen die de klassieke muziek al eeuwen mooi en levend houd en bespeelt de "Nico Richter en Hetta Rester" G.B. Rogeri, Brescia, ca. 1690, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds in Amsterdam.

Sarah heeft opgetreden in zalen als Alice Tully Hall en Carnegie Hall in New York, Cité de la Musique (Parijs), Hong Kong Cultural Centre, Sala Nezahualcoyotl (Mexico City) en Capella State Hall in Sint Petersburg en is vanmiddag speciaal voor u hier in Veendam, in het Huis voor de Kunst!

Sarah Kapustin presenteert en speelt o.a. fragmenten uit de volgende muziekwerken: Bach Sonate nr. 3 in C-groot, BWV 1005, David Fulmer 'Sirens' (2016), Bartok Sonate voor solo viool (1944).