Midden-Groningen positief over besluit Wiebes

MUNTENDAM - Opluchting in Midden-Groningen. Het college van Midden-Groningen reageerde donderdag positief op het nieuws dat besloten is door minister Wiebes om de gaswinning in de komende vier jaar onder de 12 miljard Nm3 te brengen en daarna geleidelijk af te bouwen tot nul en het besluit om een extra stikstofinstallatie in Zuidbroek te bouwen.

Burgemeester Rein Munniksma: “Het is een positieve stap in het slepende proces van gaswinning en aardbevingen. Ook de inzet van de minister om te werken aan de versterking van de regio, is een keuze die noodzakelijk is voor het gebied. Wel moet helder worden wat deze investering precies betekent en zijn we uiteraard benieuwd naar de consequenties die de daling van de gaswinning voor de versterking van de woningen heeft.”

Ook het besluit om een extra stikstofinstallatie in Zuidbroek in de gemeente Midden-Groningen te bouwen, valt in goede aarde bij het bestuur. Wethouder Anja Woortman: “Dit is positief, en het zou gelijk moeten oplopen met het zoeken naar een oplossing waarbij we duurzame energie gebruiken. Die volgende stap vinden we ook belangrijk”.