Slager Jan Prins zwaait af bij de Coop

WILDERVANK - Vrijdag was het de laatste werkdag van slager Jan Prins bij de Coop in Wildervank. Het personeel heeft donderdagavond de winkel versierd om hem eens goed in het zonnetje te zetten.

Prins begon bij Wollerich in Muntendam voor zichzelf. Daar werkte hij 25 jaar. Nadat de winkel 8 jaar geleden een filiaal van Coop werd, ging Jan ook in Wildervank aan de slag.

Nog maar kort geleden bewerkte hij het vlees ook nog zelf. Tegenwoordig komt het kant en klaar verpakt binnen. De mooiigheid van het vak vindt hij minder geworden. Wat bleef waren de ambachtelijk gemaakte Groninger metworsten volgens zijn eigen receptuur.

Wat hem betreft hoefde er niets bijzonders voor zijn afscheid. Vanuit het hoofdkantoor uit Velp kwamen twee mensen geweest op zijn afscheid. Jan heeft bijna een halve eeuw in het slagersvak gezeten. Hij deed gewoon wat hij wel vaker op de dag voor Pasen deed: wentelteefjes bakken als lekkernij voor de klanten. Fries suikerbrood in wat boter en ei even om en om gebakken. Gegarneerd met aardbeienjam. Poedersuiker of slagroom mocht men zelf toe voegen.

Normaal gesproken is zoveel aandacht niets voor hem. ,,Maar als ik vanavond weer thuis ben kijk ik toch weer terug op een leuke dag”, zegt Jan.