Bijeenkomst Longpunt Oost Groningen

VEENDAM - Op 19 april is er opnieuw Longpunt Oost Groningen, de maandelijkse ontmoeting waar longpatiënten en hun partners welkom zijn voor een themamiddag over longaandoeningen en het delen van ervaringen.

Het onderwerp is : ‘Meer bewegen met minder energie.’ Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Hoe kunt u meer bewegen, terwijl u minder energie ervaart? Behoud van conditie ,voldoende beweging en letten op ademhaling is belangrijk voor longpatiënten. Bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden? Welke hulpmiddelen zijn er mogelijk?

Spreker deze middag is Hilde Doornbos, fysiotherapeut bij Prenger & Hoekman. De bijeenkomst wordt gehouden in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander in Veendam en begint om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt, een initiatief van het Longfonds. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen. In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte.

Zes keer per jaar worden er themamiddagen georganiseerd waarop patiënten, hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog we lhet meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.