Houtcarver op Open Huis Praktijkschool

VEENDAM - Woensdag was tijdens het Open Huis op de Praktijkschool aan het Jan Salwaplein meervoudig Nederlands kampioen Sander Boom van het Dolmar Carvingteam aktief.

Met de kettingzaag maakte hij een paar prachtige beelden gemaakt. De leerlingen vroegen of hij een man met een kettingzaag uit hout wilde maken. Dat deed Sander Boom. De ‘man met de kettingzaag’ krijgt een mooi plekje op school.

Stagebegeleider en docent Alidston Munting: ,,De leerlingen stromen zoveel mogelijk uit naar werk. Om goed voorbereid te zijn naar de arbeidsmarkt proberen we ze zoveel mogelijk te certificeren. Dat kan zijn op het gebied van bosmaaien, maar ook op het gebied van de kettingzaag. Met de certificaten kunnen ze uitstromen naar werk. Bijvoorbeeld bij de hovenier en de boomverzorger. We zijn nu helemaal zelfstandig met het aanbieden van een kettingzaagopleiding. We zijn heel blij dat de Winkler Prins daarin geïnvesteerd heeft, en dat we dit hebben mogen doen.”

,,Voor het bosmaaien en kettingzagen hebben we momenteel zestien leerlingen. Er zitten twee meiden bij. Die zijn misschien nog fanatieker dan de jongens. Om met de machines te mogen werken moet je minimaal 16 zijn. In januari hebben we het predicaat Excellente school gekregen.”

Door Henk Drenth