Hoeveel boeken heeft Midden-Groningen gescoord?

ZUIDBROEK - Hoeveel boeken de kinderen uit de Midden-Groningenhebben gelezen voor het project Scoor een Boek! wordt komende dinsdag bekend gemaakt.

Wethouder Erik Drenth maakt op Kunstgrasveld HS 88 in Hoogezand hoeveel het er precies zijn.

Vrijdag 13 april wordt in Delfzijl bekendgemaakt hoeveel boeken de 5.500 leerlingen in de provincie Groningen samen hebben gelezen.

Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want scoren kun je overal. De kinderen doen tijdens dit sportieve leesproject hun best om zoveel mogelijk boeken te lezen. Dit jaar moedigde voetballer Tom van Weert van FC Groningen de leerlingen via videoboodschappen aan.

Het project vond niet alleen plaats in de klas. Thuis kon het hele gezin meedoen door boeken, kranten en tijdschriften te ‘scoren’. Hiermee verdienden de gezinnen voetbalplaatjes van FC Groningen. Daarnaast organiseerde Biblionet Groningen in dertig bibliotheken de Scoor een Boek! Experience.

Tijdens de Experience konden gezinnen onder andere een partijtje robotvoetbal spelen, voetbalstadions bouwen of een FIFA-toernooi spelen op de PlayStation.

De sportieve afsluiting op dinsdag 10 april wordt georganiseerd in samenwerking met de sportcoach uit Slochteren Heiko Udema. Leerlingen van Dr. Aletta Jacobs College helpen mee in het kader van hun maatschappelijke stage.