Harma Mulder vindt alles leuk bij Trekpleister

VEENDAM - Donderdag was het voor Harma Mulder bij de Trekpleister in Veendam geen gewone werkdag. Van haar collega’s mocht ze ook niet eerder dan 10 uur de winkel binnenkomen. Haar collega’s wilden haar eens flink in het zonnetje zetten voor haar 25 dienstjaren.

,,Toen ik de winkel inkwam was alles voor me versierd, en moest ik het schortje aan”, vertelt Harma. ,,Ik ben ook goed weggekomen met bloemen en cadeautjes. Mijn collega’s waren er allemaal en hebben ook nog voor me gezongen. Zelfs oud-collega’s zijn langs geweest.”

Harma haar eerste baan was bij de oude Hema in Veendam met de familie Teikens. Ze heeft ook nog een tijd lang in de vishandel van haar ouders gewerkt (Telkamp). Na de sluiting van de winkel hoorde ze dat de Trekpleister iemand zocht. ,,Ik kwam binnenlopen en werd ook meteen aangenomen”. In dat jaar (1993) was de Trekpleisterketen nog eigendom van De Boer winkelbedrijven.

,,Ik ga nog met plezier aan het werk. De sfeer is goed, het is echt een leuk team. We zijn een team van acht collega’s dat al een x-aantal jaren bij elkaar is. Dat werkt perfect. We staan ook allemaal voor elkaar klaar, zoals bij ziekte. Van het bedrijf mag ik ook nog een etentje geven voor familie en mijn zeven collega’s. We wachten nog even op het herstel van een collega na een operatie.”

,,Ik vindt alles leuk. ’s Maandagsmorgens ben ik aanwezig met alles vullen en doen. Het kassawerk is leuk, en er zijn leuke klanten. Er is veel veranderd in al die jaren. Toen ik er 25 jaar geleden kwam was er ook al uitbreiding van het assortiment. Nu is er ook veel online verkoop.”

Door Henk Drenth