April cultuurmaand in Borgercompagnie

VEENDAM - Het theaterfestival is een jaarlijks festival voor amateurtheater uit het Noorden. Het festival kent vier voorrondes die dit jaar allemaal plaatsvinden in de Cultuurwerkplaats BC 47 in Borgercompagnie.

De organisatie, ondergebracht bij de stichting MMC en bestaande uit vertegenwoordigers van diverse theaters uit de provincie, gaat hiermee terug naar haar roots. In de eerste jaren van het festival vonden alle voorstellingen plaats op één locatie. Toen de beschikbaarheid van enkele ruimtes in de provincie wat onzeker bleek, koos de werkgroep voor de opzet van de eerste jaren.

De Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie bleek hiervoor over een juiste podium te beschikken. Ieder kan nu onder de zelfde condities hun kunnen tonen. Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond waren de eerste twee theateravonden. Vrijdag de 13e volgen weer diverse opvoeringen van amateurgezelschappen. Het deelnemersveld is bijzonder gevarieerd.

Vrijdagavond 13 april begint Grunnigs Goud met de voorstelling ‘ Traauw’ , daarna volgt MV theater met ‘ TAKE 5’ waarna de afsluiter wordt verzorgd door Het Nieuwe Masker met de voorstelling IN$HALLAH.

Zaterdag 14 april is de eerste voorstelling van Toneelvereniging Vita Nova met De getuige , gevolgd door De ontdekking met hun voorstelling De ontdekking van de dood. Een driekoppige jury beoordeelt de 30 minuten durende voorstellingen en wijst na de laatste voorronde op 14 april de beste vier acts aan die doorgaan naar de grote finale in theater vanBeresteyn in Veendam. De finalejury bestaat dit jaar uit Jan Veldman, Carmen Schilstra en Bert Op ’t Ende.

De voorrondes in de Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie zijn toegankelijk voor publiek. De entree bedraagt € 8,50, dit is inclusief 1 koffie of thee. Reserveren wordt aanbevolen en wel op info@metmeercultuur.nl