Hotel Zigterman

MEEDEN - aarten voor de prologen kosten tien euro per stuk, een kaartje voor het theaterspektakel in de openlucht 17,50 euro. Kaartjes voor alle drie de voorstellingen kosten als pakket 32,50 euro. Kaarten kunnen o.a. worden gekocht via de website www.hotelzigterman.nl. De voorstelling is komende zomer te zien.

U bent van harte uitgenodigd op de bruiloft van het jonge paar Graceland Veldhuizen en Tobias Kregel in Hotel Zigterman. Als gevolg van een uit de hand gelopen studiesessie (over de voortplanting) worden zij in de echt verbonden tot de dood hen scheidt, maar ook de familie Veldhuizen en de familie Kregel zijn vanaf deze bijzondere dag voor altijd tot elkaar veroordeeld.

Het theaterspektakel Hotel Zigterman wordt voorafgegaan door twee prologen waar u eerst de familie Veldhuizen ontmoet, een volkse familie uit Slochteren bestaande uit Jackson, Patricia, en hun dochter Graceland. Vervolgens maakt u kennis met Tobias Kregel en zijn vaders, Victor en Hugo, die op stand leven in Menterwolde. De trouwerij volg kort daarop in Hotel Zigterman in Hoogezand-Sappemeer.

De scripts voor de voorstellingen zijn geschreven door Jan Veldman, de kersverse winnaar vaan de K. ter Laanprijs. De regie is in handen van Albert Secuur. Miranda Bolhuis, Marieke Klooster en Theo de Groot zijn enkele van de Groninger sterspelers die rollen vertolken in de stukken.

Bovendien spelen vele amateurspelers uit de regio mee. In mei en juni spelen twee prologen in dorpshuizen door de hele gemeente. Eind juni en begin juli speelt het spektakelstuk Hotel Zigterman op

locatie in de openlucht in Hoogezand-Sappemeer.