Lezing over honderd jaar voetbal in Veendam

VEENDAM - Willem Molema geeft 12 april een lezing over zijn boek De Eeuwige Geest van de Langeleegte in de Breehorn in Veendam.

Het boek met herinneringen aan honderd jaar voetbal in Veendam verscheen in februari van dit jaar. De lezing begint om half drie ‘s middags uur en duurt tot ongeveer vier uur. De toegang is gratis.

De ‘Eeuwige geest van de Langeleegte gaat over clubiconen als Henk Nienhuis en Jan Korte, over de drama’s van overleden spelers, over de harde leerschool van trainer Leo Beenhakker en over erotiek en romantiek. Kortom, in dit boek leeft de geest van een van de beroemdste voetbalstadions eeuwig voort.

Veendammer Willem Molema woont in Oude Pekela en werkte vanaf 1973 op de sportredactie van de toenmalige Winschoter Courant en werd drie jaar later verslaggever bij het voormalige Nieuwsblad van het Noorden (nu Dagblad van het Noorden). Daarnaast was hij 37 jaar voetbalscheidsrechter en jarenlang voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Veendam e.o. (nu Oldambt en Veenkoloniën).