Terug naar de Roaring Twenties met Decadentia

VEENDAM - In het Huis voor de Kunst in Veendam kunnen bezoekers zondagmiddag 22 april even terug in de tijd. Salon- en dansorkest Decadentia neemt de luisteraars mee, op muziek van de jaren twintig van de vorige eeuw.

Het Salon- en dansorkest met "Berlijnse bezetting"; is een combinatie van (onversterkte) strijk – en blaasinstrumenten, de voorloper van de Bigband. De zestien muzikanten, geheel in de twintiger jaren stijl uitgedost, spelen oorspronkelijke dansmuziek uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

Zanger Bert Grommers verstaat daarbij de kunst om meertalige teksten op authentieke wijze te vertolken. Het repertoire bestaat uit vrolijke muziek, speciaal gemaakt voor de vlotte dans. Deze muziek werd gemaakt om de mensen op te beuren in de economisch slechte tijden van de Depressie.

Het orkest, ooit opgericht door studenten van het Conservatorium, heeft de muziekstijl van de Roaring Twenties al veertig jaar in de vingers. Natuurlijk is er in die jaren van musici gewisseld, maar de professionele klank is gebleven.

Het concert begint om drie uur ‘s middags. de zaal is een half uur eerder open.