Bram Vazel lid van verdienste Oldambt en Veenkoloniën

VEENDAM - Tijdens de algemene ledenvergadering van de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën afgelopen maandag, in clubgebouw De Neutrale Hoek in Wildervank werd Bram Vazel uit Veendam benoemd tot Lid van Verdienste.

De 64-jarige Vazel werd vorig jaar al onderscheiden voor zijn veertigjarig jubileum as lid van de COVS.

Bram Vazel is nog volop actief. Hij fluit niet meer maar bekleedt meerdere functies binnen de KNVB, zowel voor het veldvoetbal als voor het zaalvoetbal.

Zo is hij veelvuldig op pad om scheidsrechters te rapporteren of te begeleiden. Hij is zelf rapporteur maar ook coördinator van de zaalvoetbalrapporteurs. Hij controleert ook verenigingen op het naleven van de regels rondom het veld en in de kantine.

Binnen de scheidsrechtersvereniging is Bram een prominent lid van de trainingsgroep. Hij valt in als trainer, beheert het lief en leed- potje en hij organiseert alternatieve activiteiten voor de groep.

In zijn jonge jaren was Vazel een verdienstelijk scheidsrechter. In 1988 kreeg hij zelfs landelijke bekendheid toen hij als scheidsrechter bij VKW- Nieuw Buinen twee vechtende spelers uit elkaar sloeg. Zijn rapportcijfer was een 8,6. Een 9.0 was het hoogst haalbaar. Maar vechtende arbiters mocht geen nieuwe trend worden, aldus de media toentertijd.

Bram Vazel maakte als penningmeester ook een aantal jaren deel uit van het bestuur van Veendam en Omstreken (nu Oldambt en Veenkoloniën) en was jarenlang penningmeester van COVS Noord.

Bram Vazel was zeer verguld met zijn benoeming.

Er werden nog een aantal leden gehuldigd. Wijndelt Bunt (75) uit Winschoten is dit jaar zowel veertig jaar lid van de COVS als van de KNVB. Tot een paar jaar geleden was hij nog actief maar moest om gezondheidsredenen stoppen met zijn hobby.

Harm Kuper (76) werd thuis in Vlagtwedde gehuldigd door Jannie en Henk Potze omdat hij na een ernstig ongeluk beperkt mobiel is. Kuper is dit jaar ook veertig jaar COVS- lid. Hij was een verdienstelijk scheidsrechter en in 1977 werd hij met zijn team Nederlands kampioen. Kuper behoorde ook tot de vaste kern bij de bouw van het clubgebouw in 1992.

Secretaris Jan Eelssema (60) uit Scheemda was verleden jaar 25 jaar COVS- lid. Hij was secretaris van het voormalige COVS Oost Groningen en daarnaast is Eelssema nog steeds secretaris van Oldambtster Boys en vervult ook functies binnen de KNVB. Eelssema was ook jarenlang betrokken bij het Indoorsoccer in Winschoten.

Dick Bierma uit Wagenborgen werd gehuldigd als kampioen van de interne spelregelcompetitie 2017. De niet aanwezige Klaas Krol, ook uit Wagenborgen, werd benoemd tot lid van het jaar 2017.

Roelf Koops uit Siddeburen is definitief benoemd tot voorzitter. Hij verving al enige tijd Aaldrik Draadjer uit Meeden die een stapje terug moest doen vanwege fysieke problemen.

Bestuurslid Gerlof Gils uit Winschoten trad af wegens tijdsgebrek. Remco van der Wal uit Veendam is benoemd tot nieuw bestuurslid; met zijn 28 jaar brengt hij jeugdig elan in het bestuur.

De nieuwbakken voorzitter Roelf Koops bedankte de beide aftredende bestuursleden voor hun inzet en mocht daarna gelijk de al eerder genoemde huldigingen verrichten.