Vrijwilligers Veenkade in de watten gelegd

VEENDAM - De vrijwilligers van woonzorgcentrum Veenkade zijn donderdmiddag tijdens de jaarlijkse vrijwilligersfeestmiddag in de watten gelegd en bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Eens per jaar worden alle vrijwilligers op deze manier met een buffetje of iets anders verblijd.

De activiteitenbegeleiders van Meander hebben 99 vrijwilligers in recreatiezaal de Kajuit verwelkomd. Met een hapje, drankje en zang door medewerkers van Zorggroep Meander plus nog een leuke quiz en een bingospel. Kortom: gewoon een gezellige tijd met elkaar. Vrijwilligerscoördinator Stieneke Kram: “Dankzij onze vrijwilligers kunnen we een huiswinkel runnen en hebben we iedere week meerdere activiteiten voor bewoners. Ze zijn van grote meerwaarde!”

“Alle zes etages hebben een activiteitenbegeleider. We hebben ook een activiteitenbegeleider die de grote activiteiten doet. Onszelf hebben we als negen activiteitenbegeleiders daarin niet meegeteld.”

„Op de verschillende locaties van Zorggroep Meander zijn de vrijwilligers actief. De combinatie van professionele zorg van medewerkers van Zorggroep Meander en net dat beetje extra van de vrijwilligers maakt dat bewoners de aandacht krijgen die ze verdienen. Alle reden om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet!”

Coördinator Stieneke Kram vervolgt: “Zonder de vrijwilligers kunnen we niet. Want zonder hen kunnen we heel veel activiteiten niet doen. De ouderen onder deze vrijwilligers zijn heel veel kerkvrijwilligers die op de zondagmorgen komen. We hebben gelukkig ook veel jongeren waar we heel blij mee zijn. Van die maatschappelijke stagiaires willen we er graag nog meer.”

“Een klein gedeelte van het buffet is door de keuken geregeld, en de rest is door de activiteitenbegeleiders zelf gedaan. Zoals het buffet, de gehaktballetjes, en de minipizza’s. Het is heel veel werk geweest, dat enorm gewaardeerd wordt.”

De opkomst is dit jaar heel groot. Er zijn er vijftien meer vrijwilligers dan vorig jaar. Na afloop hebben ze allemaal een mars meegekregen als symbool dat ze heel veel in hun mars hebben.

Door Henk Drenth.