Bluesband Tru Tones komt naar Tripscompagnie

TRIPSCOMPAGNIE - Tru Tones staat zaterdag 21 april 21 uur) in het dorpshuis Nooitgedacht in Tripscompagnie.

In de maanden september tot en met april wordt er maandelijke Trips Rhytm gehouden. Een bluesfeest waar komende editie dus de Tru Tones spelen. De band bestaat uit vier jongens die besmet zijn met het bluesvirus en alle verwante soorten van de Amerikaanse Roots muziek.

De band speelt vooral de Westcoast specials, maar ook nummers als bijvoorbeeld Jerry Reed was doin' pickin' his guitar, Western Swing, en ‘old school’ uit de jaren vijftig.

Ook in BC 47 in Borgercompagnie kun je genieten van blues.White Sky en Oldambt Bluescollectief 2017 spelen op 21 april in BC47. Op 29 april zondagmiddag is er een special met de CD presentatie van De groep MANKES, bestaande uit Selma Peelen, Johan Visschers en Peter Kahmann, had het vorig jaar een Noord-Europese tour en belandde in december eveneens op het Vriendenfeest van de stichting MMC/ BC47. Vanwege de bijzonder geslaagde avond besloot de groep naast een CD presentatie in Amsterdam ook hun CD in Borgercompagnie te presenteren.

Singer-songwriters Selma Peelen en Johan Visschers (‘The Weak And The Strong’) besluiten in 2013 hun krachten te bundelen in wat aanvankelijk als project was bedoeld, maar inmiddels de hoofdmoot vormt van hun muzikale leven: de groep MANKES. De samenwerking tussen deze creatieve muzikanten leidt tot een melancholische mix van de folk-invloeden van Peelen en de ‘postpunknoise’ van Visschers. Het resultaat wordt door henzelf omschreven als ‘darkwave’. Een eerder optreden op Andledon (in februari 2016) heeft de groep diverse noordelijke fans opgeleverd, die intens hebben genoten van de donkere, sferische en poëtische muziek.