Twintig jaar Blueprint gevierd met speciale gasten in jubileumuitzending

VEENDAM - Het is twintig jaar geleden dat Thomas Kaldijk startte met zijn radioprogramma Blueprint. En dat gaat Kaldijk vieren met de luisteraars met een jubileumaflevering op vrijdag 27 april, Koningsdag dus.

„Ik heb twee geweldige gasten uit Tulsa Oklahoma gestrikt die op zaterdag 28 april op de Rhythm & Blues Night in Groningen spelen”, aldus Thomas.

Tussen vijf en zeven uur ‘s avonds zijn Chris Blevins en Paul Benjaman te gast in de foyer vanBeresteyn waar Blueprint wordt live wordt uitgezonden.

De Amerikaanse staat Oklahoma heeft een groot aantal muzikanten voortgebracht. Folkzanger Woody Guthrie, countryzanger Vince Gill, rockabilly zangeres Wanda Jackson, zanger pianist Leon Russell. En misschien wel de meest bekende van allemaal, zanger gitarist J.J. Cale. Maar ook tegenwoordig is er nog een levendige muziekscene in Oklahoma. Een voorbeeld daarvan is zanger gitarist Paul Benjaman, geboren in Tulsa en opgegroeid in Inola, een plaats in de buurt van Tulsa. Met zijn Paul Benjaman Band maakt hij vanaf 2008 muziek en toert hij regelmatig door de VS. Zijn meest recente plaat is “Sneaker” en bevat twaalf door Paul Benjaman geschreven nummers. Amerikaanse rootsmuziek omschreven als “The New Tulsa Sound”.

Chris Blevins is een 28-jarige muzikant uit Henryetta, een landelijk dorp 140 kilometer ten westen van Oklahoma City. Tot voor kort werkte hij fulltime op een plaatselijk postkantoor, waarna hij ’s avonds richting het tachtig kilometer noordelijker gelegen Tulsa reed om daar in bars op te treden. Een té zwaar bestaan, vond hij uiteindelijk, wat hem dus dwong tot het maken van een keuze. In 2017 verscheen de debuut cd “Better Than Alone” dat opgenomen werd in de Fellowship Hall Sound in Little Rock Arkansas, onder leiding van producer Chris Combs. Met o.a. een gastrol voor John Fullbright hoor je op deze plaat een mix van country, southern rock en gospel.