Taartenactie voor Lyme brengt 1075 euro op

VEENDAM - Marianne Walma wilde voor haar vriendin Petra ook graag een steentje bijdragen voor een behandeling dat nodig is voor de ziekte van Lyme. Vrienden en familie van Petra lopen in Woudenberg de sponsorloop Lopen voor Lyme.

,,Ik was al aan het nadenken wat ik voor Petra zou kunnen doen toen zij me zelf vroeg of ik wat voor haar wilde doen. Het bakken van een karameltaart voor de verjaardag van mijn dochter Shania had me op het idee gebracht voor een miniactie Bakken voor Lyme! Taarten maken voor kinderfeestjes vindt ik heel leuk. Mijn dochter en ik zijn ook allebei gek op karameltaart.”

Marianne kreeg op de overheerlijke karameltaart veel leuke reacties. Ze plaatste op Facebook een bericht over de actie, en eigenlijk liep het meteen al goed. Vanaf 24 februari werd er op verzoek gebakken, en zijn er 61 taarten de deur uit gegaan. En ook nog eens 20 keer 12 cupcakes. Met karamel welteverstaan. Bakker Zijlema zorgde voor de taartdozen.

Voor minimaal 15 euro heeft ze met heel veel liefde de mooi gedecoreerde karameltaarten gebakken, en voor minimaal 12,50 euro de 12 karamel cupcakes. Het geweldige opbrengst van 1075 euro is op naam van Petra haar zoon Nick gestort, die aan Lopen voor Lyme mee gaat doen.

,,Tijdens Pasen heb ik even bakvrij gehad. Daarna moest ik ook eerst weer even op gang komen. Ik had er een bepaalde routine in ontwikkeld met op een dag het bakken van twee taarten, en de dag erop het maken van de botercrème en het decoreren”.

,,Er zijn ook mensen geweest die meer geld hebben gegeven, zoals 50 euro voor 12 cupcakes. Dat was gewoon geweldig. Mijn verwachting was dat de actie een paar honderd euro zou opleveren, daar was ik al heel blij mee geweest”.

Marianne haar man Fons heeft het randwerk verricht. Hij haalde de taartingrediënten en heeft heel wat pakjes boter in huis gehaald. En ook het schoonmaken had hij op zich genomen.

Door Henk Drenth