Zwem4daagse in zwembad Tropiqua

VEENDAM - Zwem- en poloclub Bubble heeft in samenwerking met zwembad Tropiqua voor de tweede keer de Zwem4daagse georganiseerd.

Van maandag tot en met vrijdag zwommen ongeveer 130 deelnemers per dag een afstand van 250, 500 of 1.000 meter. Voor de kinderen worden er elke dag activiteiten georganiseerd in het zwembad. Zo konden ze een cake versieren, een envelop trekken voor het winnen van mooie prijsjes en was er een kleurwedstrijd.

De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee jong en oud wordt gestimuleerd om te blijven zwemmen.

Op vrijdag 13 april is de feestelijke afsluiting van de Zwem4daagse en speelt langs het zwembad het dweilorkest Dwaarsliggers uit Zuidbroek. Voor iedereen wacht op de laatste dag als beloning voor de prestatie een medaille.

Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Met de Zwem4daagse wil de organisatie een maatschappelijk doel bereiken door inwoners van Veendam en omstreken motiveren en enthousiasmeren om te gaan zwemmen.

De familie Nomden uit Veendam had allang ontdekt dat zwemmen ook nog eens leuk is, hoewel het meedoen aan de Zwem4daagse voor Constance en haar twee zoons en dochter voor het eerst is. Haar man past thuis op en zorgt na afloop voor iets lekkers als beloning. Alle gezinsleden hebben een of meer zwemdiploma’s. ,,Het vrij zwemmen vinden wij wel mooi. Pascal was een beetje moe en ik nam hem met het rugzwemmen een beetje op sleeptouw.”

Eigenlijk hoefde hij niet zoveel meer te doen.