Zweefvliegers starten weer met vliegen

VEENDAM - De zweefvliegers van de Noord Nederlandse Zweefvlieg Club (NNZC) te Veendam zijn afgelopen weekend weer begonnen aan het nieuwe vliegseizoen.

Na de winterperiode was het afgelopen zaterdag weer mogelijk om de eerste vluchten te maken. De zweefvliegers begonnen dit jaar zelfs 2 weken eerder dan vorig jaar.

Dit eerste vliegweekend stond vooral in het teken van opfrissen, iedere vlieger ging met een instructeur een oefenvlucht maken om alle vaardigheden even op te frissen. Het weer was nog niet echt lekker te noemen, het was koud en bewolkt, maar voor de eerste oefenvluchten van het jaar was dat niet erg. De langste vlucht was ongeveer 40 minuten, wat voor het weer heel redelijk was. Vanaf volgende week hopen de vliegers weer overlandvluchten te maken, deze vluchten gaan door heel Nederland en Duitsland en duren vaak de hele dag.

Voor het komende jaar staan er diverse leuke evenementen gepland. Zo komen er weer veel studenten en scholieren meevliegen en wordt er in september een open dag gehouden. Ook voor de paasdagen en meivakantie staan inmiddels vliegdagen ingepland.

Kortom, de vliegers hebben er weer zin in! Vanaf deze week wordt er weer elk weekend gevlogen vanaf vliegveld Veendam. Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken of zelfs een keer mee te vliegen.