Herdruk boek Van Vondel actueler dan ooit

WINSCHOTEN - Op zaterdag 28 april presenteert Bert van Vondel de herdruk van 'Oorlog is misleiding en bedrog'.

Het eerder onder zijn pseudoniem Fre Morel verschenen spraakmakende boek was al sinds jaren uitverkocht. De lezers waren unaniem in hun oordeel dat het boek een volstrekte eye opener is en dat de kijk op de ‘Eerste en Tweede Wereldoorlog’ nooit meer hetzelfde zal zijn. Uitgeverij de Blauwe Tijger uit Groningen heeft dit boek heruitgebracht.

Ter gelegenheid van de verschijning van 'Oorlog is misleiding en bedrog' verschijnt er een kleiner werk van Van Vondel over de geldstromen en belangen achter de Spaanse ‘burgeroorlog’ van 1936 – 1939, getiteld: 'Vuil spel'. De twee boeken hebben een haast cynisch moment van verschijnen uitgekozen, namelijk 14 april jl, de dag van de grote raketaanval van de VS, het VK en Frankrijk op Syrië.

Evenmin als de oorlog in Syrië een burgeroorlog is, was de Spaanse dat ook. De oorlog paste gewoonweg in de geopolitieke strategie van het Britse rijk – en niet enkel om het ‘rode gevaar’ te bestrijden. En zoals in het Syrië van nu enkel en alleen de Syriërs worden geslachtofferd, waren destijds de werkelijke slachtoffers alleen de Spanjaarden zelf. Van Vondel noemt die oorlog dan ook toepasselijk burgerslachting in plaats van burgeroorlog. Zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is de presentatie bij Boekhandel Nieborg aan de Torenstraat in Winschoten.

Ter gelegenheid van de verschijning van de beide boeken houdt Van Vondel twee lezingen onder het motto 'Oorlog is misleiding en bedrog': Maandag 30 april in Hotel Royal York in Winschoten en Dinsdag 1 mei in de in Oude Pekela. Beide avonden van 19.00 t/m 20.30 uur. Iedereen is welkom en bijwonen van de avond is kosteloos.