Expositie amateurskunstenaars in Rendez-Vous

VEENDAM - Aan een leegstaand winkelpand aan de Promenade te Veendam is weer een prachtige expositie te zien met werken van amateurkunstenaars uit Veendam en omgeving.

De eigenaar van het pand, de heer Jan Savenije, stelt het pand beschikbaar. Galerie ‘Rendez-Vous’ schept met een groep enthousiaste mensen, geheel pro deo, een podium voor amateurkunstenaars. Tevens wordt hierdoor het winkelcentrum van Veendam, met al zijn leegstaande panden, wat opgefleurd.

Werken, in diverse stijlen, zijn te zien van: Marijke Franken, Janneke Kraai, Frederik Bensik, Henk Bult, Klaas Klazema, Henk Slump, Jakob van der Wal, Anny Kuiper en Tunnis Linker. Laatst genoemde zal op 21 april, 5, 19 en 26 mei vanaf 13.00 uur aanwezig zijn om een demonstratie te geven van zijn manier van werken, zoals hij het noemt:’Boetseren met hout’. Zijn basisingrediënten zijn smalle 7 mm. dunne repen hout, die door hem worden verlijmd en en verwerkt tot werkelijk schitterende objecten van groot tot klein. Een zeer enthousiast en gedreven houtkunstenaar.

‘Rendez-Vous’ is geopend op vrijdag en zaterdagmiddag van half één tot vijf. De expositie is te zien tot en met zaterdag 9 juni 2018. Meer op www.galerierendezvous.weebly.com