Catchy openingslied theaterspektakel Hotel Zigterman

MEEDEN - Componist Remko Wind maakte samen met Miranda Bolhuis een catchy openingslied voor alle voorstellingen van Theaterspektakel Hotel Zigterman.

“In het midden de liefde, in het midden het hart, waar het bruist en het pompt”, zingen Miranda Bolhuis en Marieke Klooster in het nummer In het midden het hart. Het is het openingslied van Theaterspektakel Hotel Zigterman en bijbehorende prologen.

Theaterspektakel Hotel Zigterman, vanaf 28 juni te zien in het Adriaan Tripbos, is letterlijk een feest, en wel het huwelijksfeest van een jong paar, Graceland Veldhuizen uit Slochteren, en Tobias Kregel Menterwolde. Een stel dat niet meer van elkaar had kunnen verschillen en eigenlijk ook alleen maar trouwt omdat ze hun ouders hebben verteld dat ze denken dat ze samen een kindje krijgen. Het gevolg van een uit de hand gelopen studiesessie.

De families in kwestie leren we kennen in twee prologen. De eerste proloog (te zien vanaf 10 mei in buurthuizen en café’s in Midden-Groningen) gaat over de volkse familie Veldhuizen uit Slochteren, met de temporeel uitgeschakelde werkwillige Jackson (Theo de Groot) als vader en ex-zangeres van het Nederlandstalig levenslied Patricia (Marieke Klooster) als moeder, die liefdevol kibbelend door het leven gaan en daarbij nauwelijks oog hebben voor hun dochter Graceland (Elvira Bolhuis).

In de tweede proloog, over de Kregels (te zien vanaf 31 mei in buurthuizen en café’s in Midden-Groningen) gaat het er heel anders aan toe. Daar leeft het echtpaar Kregel, Victor en Hugo (Nico van der Wijk en Bas de Bruijn), op stand in een ruime villa met hun zoon Tobias (Bas van der Heide).

“Het is het leukst als het publiek naar alle drie de voorstellingen gaat, dan leren zij echt de personages kennen” vertelt regisseur Albert Secuur. “Een openingslied dat echt blijft hangen werkt in die zin natuurlijk als een tierelier. Het publiek dat bij de eerste proloog is geweest en dan naar de tweede komt, hoort de jingle en zit gelijk helemaal in de juiste sfeer.”

De titel van het lied ‘In het midden het hart’ staat voor de eenwording van twee families die veel van elkaar verschillen. Want hoe men ook van elkaar kan verschillen, in het midden klopt altijd het hart.

Daarnaast is het lied, én het theaterspektakel als geheel, een subtiele verwijzing naar de fusie van de gemeenten Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. “We moeten als inwoners van de gemeente samen een nieuwe identiteit creëren”, zegt Secuur. “Vergelijkbaar met jonge geliefden in het prille stadium van hun relatie.”

De titelsong In het midden het hart is binnenkort ook te beluisteren via iTunes en Spotify. Kaarten voor Hotel Zigterman zijn te koop via www.hotelzigterman.nl.

Op onze Facebookpagina is het liedje alvast te beluisteren.