Werk aan ring: geen treinen naar Groningen

VEENDAM - Er wordt al tijden over gesproken; de verbouwing van de zuidelijke ringweg. De afgelopen maanden is langs de ring al goed te zien dat er iets gaat gebeuren. In het hemelvaartweekend gaan de eerste grote werkzaamheden van start en dat ga je als automobilist of als treinreiziger merken.

Van woensdagavond 9 mei 22.00 uur tot maandagochtend 14 mei 6.00 uur is een deel van de zuidelijke ringweg afgesloten en rijden er geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten en Groningen-Veendam (op zondag 13 mei rijden er wel weer treinen tussen Assen en Hoogeveen).

De noordelijke rijbaan is vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt dus voor het verkeer uit de richting Hoogezand richting Drachten. De zuidelijke rijbaan (het verkeer richting Hoogezand) tussen de Hereweg en knooppunt Euvelgunne blijft open met twee versmalde rijstroken.

De noordelijke rijstroken gaan de komende jaren dienen als tijdelijke weg. Op de plek waar nu de zuidelijke rijstroken liggen, wordt de nieuwe weg gebouwd. De noordelijke rijstroken moeten daarom sterk genoeg zijn om de komende jaren al het verkeer te verwerken. Tijdens het hemelvaartweekend gaat aannemer Combinatie Herepoort daarom de voegen in dit gedeelte van de weg vervangen.

De werkzaamheden aan weg en spoor worden tegelijkertijd uitgevoerd om de overlast voor deze specifieke werkzaamheden tot één korte periode te beperken. Uiteraard zijn er goede omleidingsroutes en er worden bussen ingezet als vervanging voor de trein. Wie met de auto richting de stad gaat, kan ook gratis parkeren op een van de P+R terreinen aan de rand van de stad en met de bus of fiets naar het centrum. Check Groningenbereikbaar.nl voor de actuele verkeerssituatie.