Dikkie Dik neemt de bibliotheek over

VEENDAM - Hij is de leukste kat van Nederland: Dikkie Dik. De afgelopen week kon je niet om hem heen in de biliottheken van Veendam en Nieuwe Pekela.

Vijfentwintig jaar lang werden de avonturen van deze rode kater voorgelezen in het tv-programma Sesamstraat en verschenen er meer dan 25 boeken. Van 18 tot en met 21 april reisde Dikkie Dik langs de bibliotheken in de gemeenten Pekela en Veendam.

Jonge kinderen konden een week lang genieten van Dikkie Dik. Op woensdag 18 en donderdag 19 april was Dikkie Dik aanwezig tijdens de afsluiting van het voorleesproject Boek & Film. Honderden peuters kwamen met hun ouders naar Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

De afgelopen periode zijn de kinderen op de peuterspeelzaal en de kinderopvang voorgelezen uit de boeken van Dikkie Dik. Tijdens de afsluiting werden in de theaterzaal op een groot bioscoopscherm de filmpjes van Dikkie Dik vertoond.

Tijdens de Dikkie Dik Week was het ook feest in de bibliotheek. In de bibliotheken van Nieuwe Pekela, Oude Pekela en Veendam kan je spelletjes spelen en knutselen, dansen op de muziek van Dirk Scheele of op de foto met Dikkie Dik!