CD presentatie MANKES in Cultuurwerkplaats BC47

BORGERCOMPAGNIE - De Amsterdamse alternative indie-folk band MANKES presenteert zondag 29 april haar nieuwe cd ‘Zelhem’ in Cultuurwerkplaats BC 47.

Het album is het derde werk van de band die eind 2013 als project van de singer-songwriters Selma Peelen en Johan Visschers The Weak And The Strong werd opgericht. De voorgaande twee albums brachten zij nog als duo uit, maar sinds drummer/percussionist Peter Kahmann de band een jaar geleden versterkte en er onder andere door Scandinavië, Duitsland en Engeland werd getoerd, is het geluid van MANKES verder ontwikkeld. Opvallend daarbij zijn de dynamiek en eigenzinnigheid die live zeer goed tot hun recht komen.

De keuze voor het uitbrengen van de radiosessie die de band eind 2017 tijdens het programma Live@ideaal.org deed, was dan ook niet meer dan logisch. Het geeft de band weer zoals ze live klinkt, zonder opsmuk en franje. Het resultaat is er een waar MANKES trots op is: ‘Zelhem’, vernoemd naar de plaats waar de iBeat Recording Studio de opname vastlegde en de ether in stuurde. MANKES zal het album ‘Zelhem’ integraal spelen, aangevuld met nog een aantal andere nummers

Zondagmiddag 29 april gaan rond 15.00 uur gaan de deuren open. Entree is €7,50 (een toegangskaartje geeft €5,- korting op de cd!)