Marit debuteert in de Tweede Kamer

VEENDAM - Marit Heijerman heeft maandag meegedaan aan het nationale jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. een hele ervaring voor de brugklasser van het Winkler Prins.

,,Het was erg leuk. Vooral leerzaam en spannend. Minister de Jonge nam ons debat over kindermishandeling erg serieus. Deze week heeft hij toevallig een debat gepland staan over kindermishandeling en hij neemt onze tips, suggesties en ideeën mee.”

De minister was zelfs zo enthousiast over de bijdrage van Marit en haar fractiegenoten dat hij ze heeft uitgenodigd om binnenkort verder te praten. De andere drie uit scholieren uit het hele land bestaande fracties hadden als onderwerp het natuur en klimaatverandering, drugsgebruik onder de jeugd en discriminatie op de arbeidsmarkt.

,,Deze thema’s hebben we in de afgelopen maanden voorbereid tijdens diverse trainingsdagen in Utrecht en tijdens een training weekend in Baarlo. Erg leuk en interessant om te ervaren hoe de Tweede Kamer werkt. Veel geleerd over hoe je juist en krachtig communiceert.”