Internationaal badmintontoernooi in Veendam

VEENDAM - 12 en 13 mei vindt in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Master badminton toernooi plaats.

Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Meer dan 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend ruim 450 wedstrijden spelen om te bepalen wie er zondagavond het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. In 4 categorieën en in totaal 20 onderdelen zal op sportieve wijze worden gestreden.

Bij de mannen komt de kampioen van vorig jaar, Nick Fransman, zijn titel verdedigen als eerste geplaatst. Fransman staat momenteel tweede op de nationale ranglijst en wordt ook dit jaar als sterkste ingeschat in het deelnemersveld van maar liefst 33 heren in de Master klasse. Aram Mahmoud staat vierde op de ranglijst en zal zeker in Veendam proberen zijn positie te verbeteren. De kans op een verassende Duitse deelnemer in de finale van deze klasse is niet zo heel groot maar er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd tijdens de eerdere 49 edities.