Succesvol voorjaarsconcert popkoor Funsim Veendam

WILDERVANK - Het 35-koppig koor uit Veendam gaf 21 april haar jaarlijks voorjaarsconcert in het Margaretha Hardenbergcentrum te Wildervank.

Voor een uitverkochte zaal bracht het koor hun verrassende repertoire ten gehore. Het koor, geleidt door muzikaal multitalent Ninke Ballema, bracht met dit repertoire waaronder een aantal nieuwe nummers zoals ‘Perfect’ van Ed Sheeran en ‘It aint me’ van Selena Gomez. ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij en ‘Geef mij nu je angst’ van Guus Meeuwis viel ook zeer in de smaak. Natuurlijk mocht ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen deze avond niet ontbreken.

De nummers die gezongen werden zijn allemaal gearrangeerd door Ninke en allemaal meerstemmig gezongen. Bij een aantal nummers is de chorografie bedacht door Anne Margreet Drenth.

De afsluiter van deze avond, ‘We are the world’ viel in deze tumultueuze wereld bijzonder goed in de smaak bij het publiek.

Het koor kijkt terug op een zeer geslaagde avond met een enthousiast publiek. De prachtige akoestiek in het Margaretha Hardenberg cultuurcentrum en het gastvrij onthaal van het team vrijwilligers o.l.v Harry Hartsema heeft het koor doen besluiten voor hun voorjaarsconcerten hier hun uitvalsbasis te maken. Volgend jaar is dat op 13 april. Het koor doet 2 juni mee aan vocaal festival Amusing Hengelo, waar zij door een deskundige jury beoordeeld zullen worden.