Darters succesvol bij ‘Sportplein Open Veendam’

VEENDAM - Zondag 29 april stond de 6e editite van het Sportplein Open Veendam op het programma.

Zoals gebruikelijk stonden er bij de voorinschrijving nog niet veel deelnemers op de lijst, maar de lijst met 24 namen, groeide snel door tot uiteindelijk 92 deelnemers op de lijst stonden. De deelnemers werden over 23 poules van 4 verdeeld waarin een best off 5 gespeeld werd.

Klokslag 12.10 uur werden de poules omgeroepen en vanaf 14 uur kwamen de eerste poules binnendruppelen. Al snel werd er begonnen met de knock-out fase waar direct mooie partijen voorbij kwamen.

In de verliezersronde wisten Willy Venema en Raimon Venema de finale te halen. Willy wist al snel met mooie finishes op 3-0 te komen en het leek een makkelijke overwinning te gaan worden. Maar Raimon wist goed terug te komen tot 3-3. Toch wist Willy uiteindelijk de laatste leg te pakken waardoor hij de verliezersronde op zijn naam wist te zetten.

In de winnaarsronde waren het Frans Harmsen en Richard Huizinga die de finale wisten te halen in het toch wel zware deelnemersveld. Frans won de bull en wist zijn eigen leg te houden. Dit lukte Richard lukte niet in 2e leg waardoor Frans met 2-0 voor kwam. Richard brak toch direct weer terug met een 12-darter en 170-finish en maakte er weer 2-1 van. De drie legs die hierna volgden gaan allemaal tegen de darts in waardoor Frans met 4-2 voor kwam. De 7e leg zette Frans weg op 40, maar Richard gooide 124 uit op de bull om in de wedstrijd te blijven voor een 4-3 tussenstand. Richard wist hierna ook nog zijn eigen leg te houden voor 4-4. De laatste leg mocht Frans beginnen en omdat hij net een paar tripples meer gooide als Richard, kwam hij als eerste op een dubbel en wist die ook uit te gooien. En zo won Frans Harmsen Sportplein Open Veendam 2018.

De hoogste finish met 170 stond de hele dag al op naam van Wouter Hooiveld, maar Richard Huizinga evenaarde dit in de finale. Beide darters kregen een prijs.