Laatste Blueprint van dit seizoen met Rachel Reese, Jesse Lafave en Demi Knight

VEENDAM - Donderdag 17 mei komen Rachel Reese & Jesse Lafave naar Grand Café Java voor een live sessie in Blueprint. Het is overigens de laatste aflevering van het seizoen. En bij uitzondering deze keer dus op een donderdag, in plaats van een vrijdag. ,,Dit heeft te maken met het tourschema van mijn Amerikaanse gasten”, legt Thomas van Blueprint uit.

Vorig jaar bracht Rachel een nieuwe EP “Siren” uit waarvan Rachel en Jesse, op één na, alle songs samen hebben geschreven. De EP is opgenomen met John Ross Silva in de legendarische Cedar Creek Recording Studio in Austin, Texas. Wat ze tegenwoordig haar thuis noemt.

Zanglessen

Als kind groeide Rachel op in een muzikale familie. Zij had een sterke eigen wil, maar was toch een gevoelig kind. Rachel kende de hele catalogus van James Taylor al uit haar hoofd, terwijl andere kinderen nog bezig waren met hun ABC. Zij vroeg haar grootouders regelmatig om baantjes om zanglessen te kunnen betalen.

Op 18-jarige leeftijd verhuisde Rachel naar Nashville om songwriter te worden. Daar kwam zij er achter dat het allemaal niet zo snel en makkelijk gaat. Daar waar anderen het opgeven en naar huis gaan bleef zij zich steeds presenteren als songwriter en artiest. Ze werd daarbij geïnspireerd door singer-songwriters als Patty Griffin, Tracy Chapman en Bob Dylan. Ze wist dat haar kracht net als deze singer-songwriters in haar nieuwsgierigheid en de moed om haar angsten en zwakheden bloot te geven. Als singer-songwriter ontmoette zij Jesse Lafave.

Nashville

Jesse speelt gitaar sinds zijn tiende en groeide van jongs af aan op, ondergedompeld in muziek, omdat zijn oom een gerespecteerde Austin-muzikant / zanger / songwriter Jimmy LaFave was. Na zijn afstuderen in Oklahoma met een Public Relations diploma, verhuisde hij naar Nashville in 2004.

In 2014 kreeg LaFave de kans om te verhuizen naar Austin, Texas, en te werken in het kantoor van het gerespecteerde niche-label Music Road Records, waar veel Folk / Americana-artiesten bij zijn onder gebracht. Daar heeft hij Rachel ontmoet. Om de EP van Rachel te promoten, toeren zij nu door Nederland.

http://rachelreesemusic.com/

https://www.youtube.com/watch?v=4OurgWSr1XA

Demi Knight

Demi Knight groeide op met de muziek van Dolly Parton en Loretta Lynn. De bal ging rollen voor Demi nadat ze had meegedaan aan het programma De Beste Singer / Songwriter Van Nederland van Giel Beelen. Ze bracht een EP uit en formeerde haar band. Daarna vertrok ze naar Boedapest om daar vier maanden, alleen met haar akoestische gitaar te verblijven.

Daar schreef ze het merendeel van de songs die op haar debuut cd “Budapest” zijn verschenen. De plaat is opgenomen in studio Kytopia in Utrecht en laten een veelzijdige zangeres horen met rockende en breekbare countrysongs.

http://demiknightmusic.com/

https://www.youtube.com/watch?v=Sx-sG5n0IaY