Genieten van Turkse gastvrijheid in Veendam

VEENDAM - De uitnodiging van de dames van de Multiculturele Vrouwengroep Veendam om gezellig aan te schuiven aan het Turks ontbijt heeft veel gehoor gekregen. Zeker 150 personen hebben donderdagmorgen in de MFC de Meridiaan genoten van heerlijke gerechten. De multiculturele vrouwengroep wil graag mensen met elkaar in dialoog brengen, en tijdens samen lekker eten is dat een uitstekende combinatie.

Tijdens de drukke voorbereidingen werd nog besloten om aan de maaltijd een goed doel te verbinden voor de vluchtelingen in Lesbos. De gasten werden opgeroepen om handdoeken en washandjes mee te nemen. Voor 6500 volwassenen en kinderen aan is daar dringend behoefte aan. De organisatie heeft veel van het gevraagde in ontvangst mogen nemen en ook zelf nog bijgekocht.

Aan het ontbijt waren mensen uit de wijk en uit het appartementencomplex De Meridiaan aangeschoven. Zelfs bezoekers uit Muntendam en Nieuw Annerveen waren aanwezig.

Burgemeester Sipke Swierstra heeft met de wethouders André Hammenga en Jaap Velema ook een vorkje mee geprikt. Ambtenaren van de gemeente zaten aan tafel. En mensen van de bibliotheek, Acanthus, vrijwilligers van Beste Buur, de Kids Club en Turk der. Ook een aantal sponsoren waren erbij aanwezig. Esin Narman van de organisatie spreekt van een zeer geslaagde ochtend. En met een goede opbrengst voor de actie Lesbos.

Door Henk Drenth.