Dodenherdenking: Meeden is twee minuten stil

MEEDEN - In Meeden werd op 4 mei weer stil gestaan bij alle burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog , waar ook ter wereld , in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen of door oorlogshandelingen, terreur en bij vredesmissies zijn omgekomen.

De kwetsbaarheid van onze democratische samenleving is de onderliggende gedachte bij de jaarlijkse herdenking.

Een groot aantal bezoekers (ongeveer 200) kwam naar de bijeenkomst in de grote zaal van het dorpshuis en na een woord van welkom lichtte Peter de Haan het jaarthema toe in zijn inleiding.

Daarna werd het programma gevuld met voordrachten, gedichten, muziek en zang, dit alles vertolkt en gebracht door Meedenaren. Basisschoolleerlingen Sanne Moonen en Sanne Weggers hadden gekozen voor ieder een gedicht alsmede een kort verhaal, wat ze samen aan de toehoorders voordroegen. Het plaatselijk koor The Mieden Company wist andermaal een tweetal ingetogen passende muziekstukken te presenteren, pianobegeleiding door Wim Glasbergen.

Trio SIDARO verzorgde het instrumentaal gedeelte, terwijl Deniek Schooneveld samen met haar gitarist Bram Trip het programma extra cachet wist te geven met het lied ‘Strong’ van London Grammar. De dames Astrid Smid en Janka Rubingh lazen een kort verhaal en gedicht voor. De door de inwoners meegebrachte bloemen/bloesemtakken werden bij het verlaten van de zaal meegegeven aan een aantal bezoek(st)ers met het verzoek deze te leggen bij het bezinningsmonument.